f t g m
  • Dunántúli hírek

  • Színes

  • Kéklámpa

  • Hazánk hírei

Copyright 2020 - Delta Hírek- Minden jog fenntartva!
szerda, 10 október 2018 19:58

A várpalotai kettős gyilkosság története - megdöbbentő részletekkel 18+!!! Kiemelt

Írta:
Értékelés:
(2 szavazat)
A várpalotai kettős gyilkosság története - megdöbbentő részletekkel 18+!!! fotók:Ács Krisztián/facebook/rendőrség

Veszprém Megye - Még felocsúdni sem volt idő a fél évvel ezelőtti sólyi gyerekgyilkosságból, egy újabb tragédia rázta meg az országot. Várpalotán, a Baglyas-hegyen egy férfi előbb megfojtott egy fiatal nőt, majd kisfiát kegyetlenül leszúrta. Enikő (†22) és Gergő (†2) meggyilkolásával a rendőrök egy 40 éves berhidai férfit gyanúsítanak, akit rövid időn belül elfogtak majd letartóztattak. De mi vezetett a tragédiához?

2018.09.27. csütörtök - A gyilkosság előzménye

A ház korábbi tulajdonosát Ernőt, a tragédia előtt pár nappal, telefonon kereste meg Gergő, hogy párja, Enikő visszaköltözik hozzá, ezért eladják a házukat és ha gondolja visszavásárolhatja. Mivel korábban ebben a házban laktak, gyerekeik számára nem ismeretlen a terület, és a szíve is visszahúzza, Ernő nagyon megörült a hívásnak ugyanis a jelenlegi ház amiben élnek, közel 100 km-re van Várpalotától, életveszélyes, ezért onnan szeretnének minél hamarabb elköltözni. A Baglyas-hegyen található házat tizenegy hónappal ezelőtt vásárolta meg Enikő és Gergő Ernőéktől, ezért úgy döntöttek, nekik ajánlják fel elsőként az ingatlant eladásra. Többszöri üzenetváltás alkalmával megegyeztek a ház vételárában, majd Enikővel csütörtökön napközben megbeszélték, hogy az adás-vételt másnap, vagyis pénteken délelőtt bonyolítják le. Enikő csütörtökön érkezett a házba a kisfiával, hogy összepakoljon, ezért Ernőék felajánlották, hogy péntek délelőtt kocsival kimennek értük, hogy ne kelljen buszozni Várpalotára, a belvárosba.

 

A gyerekszoba ablaka - Gergő itt nézhetett ki utoljára

Csütörtökön délután Enikő és kisfia még jókedvűen játszadozott a közeli lakótelepen - mondta el az egyik szomszéd, aki arról is beszélt, hogy találkozott és beszélgetett is Enikővel, sőt megbeszélték, hogy mindketten estefelé átmennek hozzá megnézni a kutyáját. De nem érkeztek meg, és Enikőtől este azt az információt kapta, hogy azért nem mennek, mert közben a kisfia elaludt. Azonban arról senki nem tudott, hogy aznap délután a házhoz érkezett Enikő ismerőse B. Zsolt, aki a nő megjavított laptopját vitte vissza neki. A délutánból estébe nyúlóan több órán keresztül beszélgettek. Enikő beszélt arról, hogy gyermeke apjával Gergővel új életet szeretne kezdeni, és visszaköltözik hozzá Mocsára. Zsolt miután felfogta, hogy Enikő visszaköltözik és új életet kezd gyermeke apjával, fojtogatni kezdte a mindössze 45 kilós nőt. Enikő nyakát olyan erősen szorította, hogy a nő végül meghalt. Ekkor meglátta a kisfiú, a halott édesanyját és sírni kezdett. A kisfiú az első szobából a hátsó szobájába menekült sírva a játékaihoz. A gyilkos közben felkapott egy kést és a gyermek után ment. Végül a konyhakést a síró gyermek mellkasába kegyetlenül beleszúrta. 

2018.09.28. péntek délelőtt 10 óra 45 perc körül

Ernő és Heni a megbeszéltek szerint kocsival érkeztek a szőlőhegyen található házhoz. Izgatottan várták, hogy korábbi házuk tulajdonosai lehessenek ismét. Miután kiszálltak a kocsiból, látták, hogy nyitva van a kapu és a ház bejárati ajtaja is. Arra gondoltak, hogy pakolás közben Enikő szellőztet, vagy talán véletlen hagyta nyitva. Mikor közelebb értek akkor látták meg, hogy az ajtó ablaka be van törve.

Heni elsőként lépett a házba, miközben Ernő a ház háta mögé ment. Elmondása szerint a házban rémisztő csend volt, és bár nappal volt, sötétítő függöny sem volt az ablakokon, érthetetlen sötétség uralkodott a szobákban. Miután Heni a kisszoba felé fordult, a küszöbnél állva észrevette, hogy valaki arccal felfelé mozdulatlanul fekszik az ágyon. A ruhákkal körbevett élettelen testet nem ismerte fel. - Azt hittem valami hajléktalan költözött be, nagyon megijedtem, kimentem a házból és szóltam az Ernőnek, hogy egy hajléktalan fekszik az ágyon - idézte fel a látottakat Heni. Ezután együtt mentek a házba, először Ernő ment be a kisszobába megnézni ki fekszik az ágyon. Enikő volt. - A hajáról és a piercingekről ismertem fel. Enikő feje teljesen el volt szürkülve, torzulva, a fájdalom jelei voltak az arcán - mondta sírva Ernő párja. Közben Ernő - látván, hogy Enikő nem él - azonnal hívta a rendőröket, ezzel egy időben Heni egy üzenetet küldött Gergőnek, Enikő párjának, hogy valami nagy baj történhetett, hívja fel őket, amint tudja. Gergő pillanatok alatt telefonált a párnak és miután elmondták neki mi történt, arra kérte Ernőt, hogy rögtön nézzen körül a házban mert a 2 éves kisfiú is vele volt. Ernő újra felhívta rendőröket, közölte velük, hogy az apa elmondása szerint Enikő a fiával ment el otthonról a házba. Ekkor engedélyt kapott, hogy visszamenjen körbenézni. Heni képtelen volt még egyszer belépni az épületbe, így már csak Ernő ment vissza egyedül. Szíve majd kiugrott a helyéről, de érezte meg kell tennie. A baljós sötétség a házban azonban nem volt véletlen. Ernő miután a kisszobából egyenesen a gyerekszoba felé vette az irányt, meglátta a kisfiút a játszószőnyegen, a szekrény előtt a földön fekve, az apró játékai között. Az ijesztő csend még félelmetesebb lett....  - Amikor beléptem a szobába megláttam a Gergőt, a földön feküdt, mellkasába egy konyhakés volt bökve, tíz centi mélyen - idézte fel könnyek között a drámai látványt Ernő. 

Az éppen kiérkező rendőröknek azonnal jelezte, hogy megtalálta a kisfiút is, de már ő sem élt. A bejelentésre 2018. szeptember 28-án 10 óra 50 perckor került sor arról, hogy egy nő és egy gyermek holttestét találták meg egy Várpalota közeli ingatlanban. A rendőrök nagy erőkkel kezdték meg a nyomozást, rövid időn belül egy fotóval járták a környéket és a szomszédokat kérdezték a fotón szereplő férfiről. Az összegyűjtött helyszíni információk alapján kezdett összeállni a kép. Az emberöléssel összefüggésbe hozható férfi nem más, mint Enikő rövid kapcsolatának partnere B. Zsolt. Míg a rendőrök a férfit keresték, a helyszínre egyre több rendőrkocsi és kutyás rendőr, orvos, televíziós stáb és újságíró érkezett.

Kordonszalaggal zárták le a területet, minden nyomot rögzítettek, pont ugyanúgy, mint a filmekben. Az utcán még akkor senki nem tudta pontosan mi történt. Rengetegen találgattak mi történhetett, amikor megérkezett Gergő és családja Mocsáról. Az apa idegesen rohant a ház felé, útközben azonban megállították a rendőrök. A legfájdalmasabb dologgal szembesült: szeretett gyermeke és annak édesanyja nincs többé. Gergőben dolgozott a kétségbeesés, a harag, a düh, a tehetetlenség és torka szakadtából üvölteni kezdett. Szinte teljesen sokkot kapott, próbálták nyugtatni, de nem sikerült, végül mentőt kellett hozzá hívni hozzá.

Kegyetlen és szívszaggató percek voltak ezek. Az apában egy pillanat alatt tudatosult, ki vette el a számára legfontosabbat, a családját. A drámai pillanatokat mindenki csendben, megértéssel figyelte, semmilyen jó szó nem segíthetett. Míg forrt az indulat a levegőben, a rendőrök Berhidán elkapták B. Zsoltot. Este a rendőrség rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az emberöléssel megalapozottan gyanúsítható 40 éves berhidai férfit őrizetbe vették és a Várpalotai Rendőrkapitányságon kihallgatták. A nyomozók előterjesztést tettek letartóztatására, miután a férfi részletes beismerő vallomást tett.

 

Szerelemféltés vagy kilátástalanság?

B.Zsolt, Enikő előtt négy évig Berhidán élt barátnőjével Nikivel, egy családi házban. Együttlétük alatt, egy hangos veszekedés és vita sem volt, gyakorlatilag amiben a nő döntött, azt Zsolt elfogadta. Azonban a kapcsolatuk elfáradt a férfi új kapcsolatot keresett és talált is, Enikő személyében, erről korábbi barátnője beszélt. Niki elmondása szerint miután Zsolttal ketté váltak útjaik, nem volt többé kulcsa a házhoz. Úgy tudjuk a férfi Enikőhöz jelentkezett be, ami a baglyasi ingatlan címe volt. Bár többek elmondása szerint nem egy összeillő pár voltak, kapcsolatuk ennél erősebbnek tűnt. B. Zsolt három és fél hónappal Nikitől való elválása után még a legjobb barátjával - hívjuk Rolinak (a szerk.)- sem tartotta a kapcsolatot, akivel előtte hat éven keresztül sülve-főve együtt voltak. Roli szerint Zsolt egy nyugodt gyerek volt, soha senkinek egy rossz szót nem mondott, de még a legyet sem merte lecsapni, egyszerűen nem lehetett kihozni a sodrából. Rolival és párjával hosszasan beszélgettünk, rengeteg dolgot tudtunk meg egykori jó barátjukról. Amikor először meghallották mi történt, azonnal kizárták, hogy a szóban forgó barátjuk tehette, hiszen - mint mondták - soha senkivel nem volt konfliktusa. Később arról értesültek, hogy egy 40 éves berhidai férfit vettek őrizetbe. Majd amikor azzal szembesültek, hogy a férfi személyleírása pontosan illik a legjobb barátjukra, hamar be kellett látniuk, hogy a gyilkossággal gyanúsított férfi nem más, mint az igaz és hűséges barátjuk, B. Zsolt. Információink szerint Zsolt és szülei között nem volt felhőtlen a kapcsolat. Szerettünk volna beszélni Zsolt szüleivel is, azonban az édesapja a kapuban annyit közölt, nem mondanak semmit.

B. Zsolt ügyvédje Polgár Péter elmondta, hogy nem szerelemféltés miatt kellett meghalnia két embernek. Zsolt akár kilátástalannak is láthatta a helyzetét? A nem felhőtlen szülői kapcsolat, Niki elvesztése, Roli-mint legjobb barát elhanyagolása, Enikő esetleges elvesztése, fedél nélkül maradás, vajon vezethetett-e odáig, hogy elszakadjon a cérna és hidegvérrel lemészároljon egy családot? Rengeteg a kérdőjel, ami nem tisztázott. Bár ügyvédje szerint B. Zsolt már délután megérkezett a házhoz és órákon át beszélgettek, akkor miért törte be az ajtón található üveget? A lakásban szinte minden fel volt forgatva, ruhák, edények szétdobálva, fiókok kihúzva, gyakorlatilag úgy nézett ki a lakás mintha rablótámadás történt volna - erről számolt be az éppen házat vásárolni készülő pár. De nem! Kegyetlen kettős gyilkosság történt. Valójában ez álca volt, figyelem elterelés? Ezt csak B. Zsolt tudná megmondani, de állítása szerint nem mindenre emlékszik. 

2018.09.30. este 18 óra - Gyászolt mindenki

Mécsesek, gyertyák és virágok kezdtek sokasodni Enikő és kisfia egykori otthona előtt. Barátok, rokonok, szomszédok, ismerősök érkeztek a gyilkosság helyszínére kegyeletüket leróni. A kerítés előtt két fotót is elhelyeztek, melyen a brutálisan meggyilkolt nő kisfiával mosolygott. Nagy Tamás, a ház közvetlen szomszédja és egyben a megemlékezés szervezője, könnyek közt mondott köszönetet a megjelenteknek.

Arról is beszélt, hogy a tragédia napján még látta, amint boldogan hintázott a kisfiú a kertben, semmi jel nem utalt arra, hogy órákkal később egy országot megrázó, hidegvérrel elkövetett gyilkosság fog történni. 

Az ügyben a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság több ember-, részben tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt folytat nyomozást. A Veszprémi Törvényszék előtt újságírók és tévések hada várta B. Zsoltot. Nem sokkal később egy rendőrkocsi gurult be, a kocsiban a gyanúsítottal. A nyomozási bíró az ügyészi indítványnak helyt adott, és a gyanúsított letartóztatását egy hónapra elrendelte.

A végzésében megállapította, hogy a férfi szabadlábon hagyása esetén a szökésétől, elrejtőzésétől kellene tartani, illetve azt, hogy a legsúlyosabb kényszerintézkedés a bizonyítás megnehezítésének, meghiúsításának a megakadályozása érdekében is szükséges. B. Zsolt ügyvédje elmondta, hogy a 40 éves berhidai férfi nem tudja miért ölt, korábban sosem volt semmilyen jogsértése. A férfit ha bűnösnek mondják ki, akár élete végéig is rács mögött maradhat.  

 

 

Megjelent: 13579 alkalommal Utoljára frissítve: péntek, 12 október 2018 23:30

Delta Hírek- a realitás talaján

                        

Impresszum