f t g m
  • Dunántúli hírek

  • Színes

  • Kéklámpa

  • Hazánk hírei

Copyright 2020 - Delta Hírek- Minden jog fenntartva!
péntek, 23 február 2018 19:46

Nappal tizennégy, éjjel mindössze három fok van a házában Kiemelt

Írta:
Értékelés:
(1 szavazat)
Nappal tizennégy, éjjel mindössze három fok van a házában fotók: Ács Krisztián

A két diplomás nő helyzete kilátástalan, már arra is gondolt, hogy eldobja magától az életét.

2012 pünkösd éjjelén leégett a házuk, amit éppen akkor újítottak fel Várpalotán. Emiatt albérletbe kényszerültek, majd később amikor a házat bővítették, egyik éjjel szintén borzalmas telefonhívást kapott. A megmaradt épület is leégett, ekkor vele együtt az összes ingóságuk is a tűz martalékává vált. A házra akkor svájci frank alapú hitelt vettek fel, amit többszörösen visszafizettek. Mivel albérletet nehezen fizettek, a részükre akkor kifizetett 1,8 millió forintból egy kis mobil házat vásároltak, amit beszigeteltek, élhetővé tettek.

Erzsébetnek azonban ekkor még nem ért véget a kálváriája. Kiderült, hogy férje halálos beteg. Ápolása anyagilag teljesen kimerítette a nő kasszáját, eközben a romok eltakarítására nem maradt pénz, a mobilház állapota, férje állapotával együtt rohamosan romlott. Harminc év házasság után  szeretett férjétől búcsút kellett vennie. A korábban mentőként és ápolóként is dolgozó egészségügyi szakember ma már nem tud dolgozni, egészségi állapota nem teszi lehetővé. Erzsébet azt mondta többszöri kérés ellenére sem kapott segítséget. Bár a nyilvánossághoz sosem fordult, most mégis megtette, mert mint mondja már nem bírja tovább. Lányai nem látogatják, pedig elmondása szerint jó kapcsolatban voltak.  Azt mondja abból a kevés jövedelméből nehezen tud megélni. Nappal a házában mindössze 14 fok van, éjszaka azonban 3 fokra hűl le a kis ház. Ugyanis a fizetéséből csak annyi pénzt tud a villanyra költeni, hogy csak nappal van lehetősége fűteni, este beöltözve, több takarót magára húzva alszik el, a villanyradiátort ilyenkor kikapcsolja. Erzsébet nagyon nehezen mozog, egy kis elektromos mopeddel közlekedik hetente egy alkalommal a temetőbe, férjéhez. Bár ezt többször is megtenné, de nincs lehetősége, hogy árammal feltöltse.

-Nem szeretnék sok mindent. Ha valaki tudna segíteni abban, hogy az ablakokat kicseréli nekem a bejárati ajtóval együtt, már az nagy segítség lenne-mondta Erzsébet. Hozzátette, a háza teteje teljesen beázik, a 30 négyzetméteres kis házban egy helyiséget tud fűteni és használni, a fürdőben van, hogy belül megfagy a pára. Erzsébetnek mindössze annyi vágya van, hogy kicsi háza ne ázzon be és reggel is ugyanolyan meleg legyen otthonában, mint este amikor álomra hajtja fejét. 

Megjelent: 9286 alkalommal Utoljára frissítve: péntek, 23 február 2018 21:01

Delta Hírek- a realitás talaján

                        

Impresszum