f t g m
  • Dunántúli hírek

  • Színes

  • Kéklámpa

  • Hazánk hírei

Copyright 2020 - Delta Hírek- Minden jog fenntartva!
hétfő, 04 december 2017 18:19

Ágymelegítő égette meg - sorozatos műtétek várnak a lányra Kiemelt

Írta:
Értékelés:
(2 szavazat)
Ágymelegítő égette meg - sorozatos műtétek várnak a lányra fotók: Ács Krisztián

Egy kórházi ágymelegítő okozta a súlyos égési sérüléseket, az akkor még egy éves kisbaba hátán, ezt mondja Fanni édesanyja Eszter. Az eset 14 éve történt, azóta a Körmenden élő lány és édesanyja rendszeresen plasztikai kezelésekre jár. Most viszont azt mondják, már nem tudják finanszírozni a kezeléseket, pedig a most 15 éves lányra több korrekciós műtét is vár, ráadásul több helyen - a nem megfelelő bőrösszehúzódás miatt - hatalmas zsírcsomók jelentek meg rajta. 

Fanni egy ritka bélbetegséggel került a szombathelyi kórházba. Akkor az orvosok vesebetegséget állapítottak meg, másnap viszont már azt közölték a szülőkkel, hogy bélszűkülete és bélelzáródása van.

Fanni édesanyja Eszter, még most is sírva emlékszik vissza

A műtét sikeres volt, bár Fanninak a hasára egy mesterséges nyílást (ún. sztómát) kellett vágni az orvosoknak. Később a műtéti varrat egyszerűen elszakadt, ekkor újra meg kellett műteni a kisbabát. Ezután közölték Fanni édesanyjával, hogy a kislány hátán égési sérülések vannak. Két nappal később az anya felhívta a kórházat, szeretett volna érdeklődni Fanni állapotáról, de addigra a kislány újra a műtőasztalon feküdt, ugyanis az égési sérülések miatt gombafertőzést kapott, amely a vérébe is bekerült.

Fanni, gyermekkori önmagát nézi a fotókon

A kislány élet-halál között lebegett, többször vért cseréltek nála. Három hónappal később, amikor az állapota jelentősen javult, hazaengedték. Az édesanya elmondása szerint, a budapesti Heim Pál kórházzal is felvették a kapcsolatot, ám a kislányért küldött helikopter mindhiába volt, a szombathelyi kórház egyszerűen nem adta át a beteget Budapestre, így Fanni, csak másfél évvel később került be a Heim Pál gyermekkórházba. Az orvosok nem hittek a szemüknek, amikor meglátták, hogy a kislány szervezetében egy öt centiméter hosszúságú elhalt belet hagytak a szombathelyi orvosok, ami egy további tizennyolc centiméter hosszú belet is megtámadott.

A több hónapos kezelések és műtétek sorozata után sikerült csak a kislány betegségét helyrehozni. A család megpróbáltatásai viszont még korántsem értek véget. Fanni bőrének összehúzódása után, jóindulatú zsírcsomók keletkeztek a karján és hátának mindkét oldalán.

Fanni hátán, csak a plasztikai műtét segíthet

Eszter szerint Fanni állapotáról nagyon kevés információt kaptak az orvosoktól. A család már akkor is felkeresett egy ügyvédet, ám ez sokba került volna, így azt a pénzt inkább Fanni kezelésére költötték. Mára azonban a kezelésekre szánt pénz elfogyott. A bájos fiatal lányt a hátán lévő hegek és a hasán lévő vágások miatt rendszeresen csúfolják az iskolában. A 15 éves fiatal emiatt nem mer strandon bikinire vetkőzni és testnevelés órán sem vesz részt, de fél barátkozni is, mert attól tart, hogy leendő párja is gúnyolni fogja.

Fannit sokan bántják, pedig - mint mondja- nem tehet semmiről

Az édesanya szerint Fanninak plasztikai beavatkozásokra lenne szüksége, rengeteg korrekciós műtét vár még rá, de az évek alatt a műtétekre és kezelésekre elköltött pénz miatt, ma már ezt nem tudják kifizetni. 

 

Felhívás!

Kedves olvasóink! Amennyiben tudnak segíteni a családnak, vagy ismernek olyan embert a környezetükben, akik tudnának a családnak anyagilag és lelkileg is segíteni, írjanak nekünk az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre. 

Köszönettel: Delta Hírek csapata

 

Megjelent: 5096 alkalommal Utoljára frissítve: hétfő, 04 december 2017 23:10

Delta Hírek- a realitás talaján

                        

Impresszum