f t g m
  • Dunántúli hírek

  • Színes

  • Kéklámpa

  • Hazánk hírei

Copyright 2020 - Delta Hírek- Minden jog fenntartva!
vasárnap, 20 május 2018 18:54

Sólyi gyilkosság: megszólalt a gyilkossággal gyanúsított fiú apja Kiemelt

Írta:
Értékelés:
(1 szavazat)
A kegyetlen gyilkossággal gyanúsított fiú A kegyetlen gyilkossággal gyanúsított fiú fotó: facebook

Sóly-Hajmáskér -  "Gyere Dani, itt van a Feri, menjünk focizni". Ezek voltak a kislány utolsó szavai. A tizenöt éves gyanúsított a hosszú hétvégére indult el otthonról. Az emberöléssel gyanúsított fiú apja exkluzív interjút adott portálunknak. 

Szinte vérfagyasztó a csend a faluban, melyet a településen egymást követő rendőrautók zavarnak csak meg. Még mindig rengeteg a kérdőjel a kislány halálával kapcsolatban azonban egy biztos, a nyolcéves kislányt brutálisan megölték. A helyiek pünkösdi ebédre készültek, az utcán szinte alig találni valakit. A nyolcéves sólyi kislány halála azonban az egész falura rányomta a bélyeget, még ma is döbbenten és érthetetlenül állnak a történtek előtt. A gyönyörű kislány imádott lovagolni, szülei rendszeresen vitték a helyi lovardába, otthonában póni lovakat gyűjtött. Szeretett olvasni, kedvenc meséje a jégvarázs volt.

A kislány karácsonyi ajándékát mutatja az apa

Adrienn este hat óra körül a házuk előtt rollerezett, amikor biciklivel megérkezett Ferike (a gyanúsított fiú- a szerk.) Mondta a kislánynak, hogy szóljon a Daninak, menjenek focizni. Ekkor kiabált be a házba a kicsi lány, hogy ..." Gyere Dani, itt van a Feri, menjünk focizni!"...Azonban a lány bátyja nem akart elmenni otthonról. A fiú visszament a házba, az édesapa fürödni indult. Nagyjából fél órával később keresni kezdték a kislányt, mert nem találták az utcában - mondta megtörten portálunknak az édesapa. A kislány édesanyja éppen dolgozott, nem tartózkodott otthon, csak később értesült arról, hogy nincs meg a lány. Mindannyian várták haza, mert ahogy mondták, sosem ment el egyedül otthonról úgy, hogy ne tudjanak róla. Aznap este többen látták Adriennt egy fiatal fiúval, feltehetően a későbbi gyilkosával. Az édesapa este értesítette a rendőröket, hogy a kislány nem ért haza. Ma már csak egy mécses és egy szál virág emlékeztet a szörnyű tragédiára a ház kerítésének tövében, ahol Adrienn lakott.

Mécses és virág a meggyilkolt kislány háza élőtt

A gyereket egy erdőbe vitte ki a gyilkosa ahol -úgy tudjuk-a fejét egy kővel szétverte. Ezután dobhatta a vízbe a kislányt a kegyetlen gyilkos. Egy helyi nő arról beszélt, hogy fia úgy értesült, amikor a kislányt megtalálták egy kötél volt a nyakán, a kezei hátra voltak kötözve és teljesen meztelen volt. A lány korábbi óvónője arról beszélt, hogy a rendőrök egy fantomképpel járták a falut, amit megmutattak neki is. Azonnal felismerte a fiút a képen, akit szintén az óvodából ismert. A helyiek szerint a fiú rendszeresen átjárt a faluba biciklivel egy barátjához. A volt óvónő elmondása szerint a fiút korábban ki kellett venni a csoportból magatartási problémák miatt. Egy szintén fiatal férfi beszélt arról, hogy amikor Ferike ötödikes volt, akkor székhez kötözött egy tanárt, de többször inzultálta az iskolatársait is a folyóson, lökdöste őket, volt hogy a kezével egy pisztolyt formázott és többeket "lelőtt". 

Ferike és családja Hajmáskér egyik lakótelepén éltek. Azonban onnan el kellett költözniük, ugyanis nem tudták fizetni a rezsit. Jelenleg egy romos családi házban élnek, a házban nincs villany, csak víz, tudtuk meg a ház tulajdonosától. Többen arról beszéltek, hogy a fiatal fiú otthonában egy megkötözött kislányt is találtak akinek nem esett baja. - Pénteken Ferike azt mondta a hosszú hétvégére szeretne elmenni Tomihoz, a barátjához Sólyba, hogy ott aludjon, és majd hétfőn este jön haza. Mondtam neki, hogy rendben van, csak tudjak róla, hogy hol vagy. Ekkor láttuk aznap utoljára - emlékezett vissza a péntek délutánra a fiú apja. A párommal sétálni indultunk és lementünk a temetőbe is. Amikor hazaértünk senki nem volt itthon. Másnap reggel rengeteg rendőrkocsi állt meg a házunk előtt. A kocsiból kiszállt a fiam és kérdeztem tőle, hogy mi történt, mit csináltál? Ferike azt válaszolta: ..."Apa nem én voltam!"...- idézte fel a fiú apja majd folytatta. - Vagy ezerszer megkérdeztem tőle, hogy nem te voltál, nem te csináltad? Mindannyiszor azt válaszolta, hogy nem ő volt.

Egy hete költöztek ebbe az albérletbe

A rendőrök teljesen átkutatták az egész házat, még a kutyákat is elvitték. Ferike édesapja arról is beszélt, hogy a fiúknál tegnap és ma is voltak benn. Családjukban rövid időn belül két temetés is volt, közben kilakoltatták őket. Az apa szerint ez megviselhette fiát. A rendőrök már kihallgatták a fiatalt, akinek kirendelt védője van. A fiú édesapja arról is beszélt, hogy a fiatalkorú Ferike kapcsolattartója az édesanyja, ezért ő nem is beszélhetett vele, csak a rendőrség folyosóján látta, amint bilincsben viszik a rendőrök. A kérdésünkre, hogy volt-e egy másik lány a házban megkötözve azt válaszolta, hogy határozottan elutasítja, ez nem igaz. Hozzátette bízik abban, hogy nem a fia követte el a kegyetlen gyilkosságot, azonban azt gondolja, ha mégis kiderül, hogy ő tette, akkor vállalnia kell a felelősséget érte.

Fokozott rendőri jelenlét van mindkét településen 

Úgy tűnik a fiatalnak egyelőre nincs alibije, hogy hol tartózkodott a gyilkosság idején, a rendőröknek viszont egyre több bizonyíték áll rendelkezésre. A rendőrség közleménye szerint a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a gyanúsítottat emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette és a nyomozás során beszerzett újabb bizonyítékok alapján előterjesztést tett előzetes letartóztatásának indítványozására. 

Megjelent: 16779 alkalommal Utoljára frissítve: hétfő, 21 május 2018 10:07

Delta Hírek- a realitás talaján

                        

Impresszum