f t g m
  • Dunántúli hírek

  • Színes

  • Kéklámpa

  • Hazánk hírei

Copyright 2019 - Delta Hírek- Minden jog fenntartva!
péntek, 15 június 2018 18:47

Rágyújtotta apjára a házat a fia - súlyos beteg párja és gyereke azóta albérletben él

Írta:
Értékelés:
(0 szavazat)
Porig égtek a bútorok ebben a balatonalmádi családi házban Porig égtek a bútorok ebben a balatonalmádi családi házban fotók: Ács Krisztián

Balatonalmádi - Bosszút akart állni az apján a fia, ezért benzint locsolt szét a házban majd meggyújtotta. Ezután még a bejárati ajtót is kulcsra zárta. 

Az eset 2017 februárjában történt, amikor az idős férfi arra riadt fel, hogy hatalmas füst van és nem kap levegőt. A ház egyik szobájában egyedül tartózkodó nagypapa azonnal menekülni kezdett. Kirohant a nappaliba, azonban a bejárati ajtót nem tudta kinyitni mert zárva volt, pedig elmondása szerint az ajtót kulcsra sosem zárta. Az idős férfi hozzátette, hogy a kulcsát mindig az asztalra szokta letenni, aznap pedig nem volt ott.

A sötétben és füstben motoszkálva talált rá a felakasztott pótkulcsra, amivel sikerült az ajtót kinyitni és így tudott kimenekülni a korom fekete füsttel telített épületből. Tasi Mónikát a tűzeset idején az egyik szomszédja hívta telefonon, hogy apósa egy plédbe csavarva ült a lángoló ház mellett, amikor a tűzoltók, a mentők és a rendőrök megérkeztek. Mónika elmondása szerint, a rendőrök értesítették arról, hogy apósát majdnem megölte a párja és életveszélyes állapotban kórházba került, füstmérgezést kapott. A tűzben mindenük odaveszett, a gyermek összes játéka, ruhája és az életük munkája. A tragédia óta rendszeresen gyógyszert szed a súlyos betegsége mellé, és a kisfia is pszichológus hoz jár, hogy fel tudja dolgozni otthonuk elvesztését. 

A 70 éves idős férfi korábban kőműves vállalkozóként dolgozott. Balatonalmádiban a családi házát több éven keresztül a saját kezével építette fel. Azt a házat, ami tavaly februárban a tűz miatt teljesen lakhatatlanná vált. Mónika és kisfia is tíz évig ebben a házban éltek. Korábban az idős férfi lánya hitelt vett fel a házra, amit nem tudtak fizetni, ezért az eszközkezelő megvásárolta az ingatlant. Így a tragédia után Veszprémbe albérletbe kellett költözniük, míg apósa Várpalotára, a hajléktalan szállóra került. A nő szerint volt párja - aki szintén hajléktalan - nem tudta elviselni, hogy a nagypapa jobban szereti az unokáját mint a saját fiát, ezért gyújtotta rá a házat. Erről számolt be az egyik közösségi oldalon is Mónika jelenlegi párjának a férfi. Az egykor sikeres vállalkozót, akinek mára semmije sem maradt, éppen a mai napon vette magához Mónika a veszprémi albérletébe. A nő a megpróbáltatásai mellett  súlyos daganatos betegséggel is küzdött, melynek kezelésére korábban gyűjtést is szerveztek. A kezelések után úgy tűnt minden rendben lesz, ám daganatai kiújultak és egyre csak több lett, ami miatt jelenleg már nem tud dolgozni, azonban segítségre továbbra is szüksége lenne.

-10 éven keresztül rákos betegen mentem dolgozni, főzni, mosni, takarítani és ennek eredménye most mind a tűz martalékává vált. Nem fogom tudni sem én, sem a gyerekem, de legfőképpen az apósom feldolgozni, hiszen egy élet munkája ment tönkre - mondta sírva Mónika. A nagypapa szerint a tűz keletkezésekor egy fülbevalós férfi futott ki a házból, akit hátulról nem ismert fel, azonban azt mondta, nem tudja kizárni, hogy a fia volt a gyújtogató. Az esettel kapcsolatban kerestük a rendőrséget és a Katasztrófavédelmet is, akik későbbre ígértek választ. A teljesen kiégett épületben a kisfiú egy kormos játékdobozban keresgette az apró játékait, amit lehajtott fejjel és kormos kis ujjakkal végül magával vitt. A búcsú pillanatában az édesanya még annyit mondott, csak arra tud gondolni, hogy súlyos betegsége mellett mindent megadjon a kisfiának valamint az apósának. Mint mondta, neki nincs túl sok hátra, de míg él addig szeretne a fiával és apósával is boldogan élni. 

Megjelent: 1271 alkalommal Utoljára frissítve: péntek, 15 június 2018 21:47

Delta Hírek- a realitás talaján

                        

Impresszum