f t g m
  • Dunántúli hírek

  • Színes

  • Kéklámpa

  • Hazánk hírei

Copyright 2020 - Delta Hírek- Minden jog fenntartva!
szombat, 21 július 2018 15:13

Támadják a beteg gyerekeit nevelő állatvédőt Kiemelt

Írta:
Értékelés:
(9 szavazat)
Éva szerint a kutya az ember legjobb barátja Éva szerint a kutya az ember legjobb barátja fotók: Gali Éva

Várpalota - Megvonták a német adományozók a támogatást egy várpalotai menhelytől, miközben a menhely vezetője, akinek beteg gyermekei és súlyos beteg édesanyja mellett szinte alig van szabadideje, mégis napi szinten órákat tölt az állatok között. 

Az Alex állatvédő egyesület elnöke egyben a menhely vezetője Gali Éva arról számolt be portálunknak, hogy munkáját közel másfél éve próbálják ellehetetleníteni és különböző trükkökkel folyamatosan nyomás alatt tartják, hogy ennek eredményeként önszántából adja át a menhelyet más embereknek. A már közhelynek számító örökös teltház, anyagi gondok, kevés örökbefogadó, még kevesebb segítő és támogató folyamatos problémát jelent, helyi és országos szinten is.

Az Alex menhely gyakorlatilag a semmiből nőtte ki magát, amikor a menhely vezetője az első kutyát magához fogadta. Ezután saját telkükön kezdetleges kennelekben próbáltak elhelyezni, megmenteni 2-3, majd egyre több kutyát. A kutyák mostanra a Baglyas-hegy lábánál egy menhelyen élnek tiszta, rendezett környezetben és az előírásoknak megfelelő kennelekben. A menhelyet évek alatt önerőből és állatbarát adományozók jóvoltából építette fel. A mostanra közel negyven kutyát is befogadni képes menhelyen több idős, vagy beteg, örökbe nem adható állat van, akik már a menhelyet tekintik otthonuknak, megismerik a saját kenneljüket, imádják gondozóikat, akiket gazdájuknak tekintenek.

Emellett nem csak a menhelyen élnek állatok, ugyanis a terület befogadóképessége véges, így ideiglenes befogadóknál is találnak helyet a kutyák és macskák. - Ahogy lehetőségeink engedik, és ahogy gazdásodnak kutyusaink a menhelyről, úgy kerülnek be azonnal új lakók a gyepmesteri telepről, gazdáktól és az utcákról, de többször segítettünk már más egyesületeknek is azzal, hogy befogadtunk tőlük kutyusokat - mondta Gali Éva. A menhelyen élő állatok oltási program keretében megkapják a szükséges védőoltásaikat, microchipet, és sor kerül ivartalanításukra is, kizárólag így kerülhetnek új gazdához.

- Tudjuk, hogy egy menhely fenntartása, a rezsi, az állatok élelmezése, orvosi ellátása a csillagos égig tud szökni, tudjuk, hogy ez szinte minden menhelyen így van, ez alól mi sem vagyunk kivételek-mondta. Hozzátette, szerencsére akadnak jó szándékú, állatszerető emberek, akik segítik, támogatják a munkánkat, mint például egy német civil támogató csoport is, akik napjainkig támogattak bennünket – kesergett Éva. Azonban a németektől a napokban kaptak egy levelet, melyben a támogatók felszólították az egyesület elnökét, hogy adja át az általa vezetett menhelyet olyanok számára akik szerintük gondosabban vezetnek egy menhelyet. Indoklásukban azt írták, hogy nem megfelelően gondozza az állatokat, nem kapnak orvosi ellátást, az állatok koszosak és a részükre küldött élelmiszert nem osztja ki.

- Borzasztóan csalódtam az emberekben, azokban a segítőkben, akik kijártak a menhelyre önként, hisz tudták, ismerték a napi problémáinkat és engem is. – mondta elkeseredetten Éva. Az egyesület elnöke szerint ezek az emberek összefogtak és ellene fordultak, mert mint mondja könnyen megvezethető, ugyanis kivétel nélkül a teljes bizalmukat élvezték, amit most is kihasználnak. Információnk szerint volt olyan önkéntes, aki esténként visszament a telephelyre és fotókat készített, azokról a kennelekről, melyekbe már az állat bepiszkított.

Azokat a fotókat kaphatta meg a német civil csoport is, akik ezután mondtak le az egyesület támogatásáról. Éva, a megpróbáltatásai mellett egyébként két súlyos autista gyermeket nevel és idős súlyos beteg édesanyját is gondozza. A menhelyre már be nem fért állatok is itt kaptak helyet saját állataik mellett, akiket szintén örökbefogadott. Köztük van olyan kutya is, melyet korábbi gazdája leadott altatásra, mert nem tudta az állat betegsége miatt tovább ellátni. Gali Éva nem szeretné az állatait és a menhelyet elveszíteni, lemondani róluk – mint mondta – sosem tudna és nem is fog. Szeretné a továbbiakban a szabadidejét azzal tölteni, amivel eddig, és a rosszindulatú, kételkedő embereket szívesen várja a menhelyre, hogy a hazugságok és a pletykák elterjedését megállítsa.

 
Megjelent: 7346 alkalommal Utoljára frissítve: szombat, 21 július 2018 17:40

Delta Hírek- a realitás talaján

                        

Impresszum