f t g m
  • Dunántúli hírek

  • Színes

  • Kéklámpa

  • Hazánk hírei

Copyright 2020 - Delta Hírek- Minden jog fenntartva!
szerda, 29 augusztus 2018 14:41

Nincs pénze ételre a cukorbeteg berhidai férfinek

Írta:
Értékelés:
(3 szavazat)
Ferenc az ismerősök által megvásárolt kis kocsin üldögél és amit tud megtesz a ház körül Ferenc az ismerősök által megvásárolt kis kocsin üldögél és amit tud megtesz a ház körül fotó: Ács Krisztián

Berhida - A férfire van, hogy napi szinten rájön a remegés mert nem tud mit enni, a párja ilyenkor egy szelet kenyeret ad neki. A cukorbetegsége miatt azonban rendszeresen kellene étkezni, de - mint mondják - nincs mit. 

Árvai Ferenc az egyik legnagyobb közösségi oldalon kért segítséget az emberektől, ugyanis cukorbetegsége miatt már az egyik lábát is le kellett vágni. A férfi a párjával él egy házban, azonban miután a férfinek levágták a bal lábát, otthon maradt vele, hogy tudja ápolni, emiatt sem ő, sem a férje nem dolgoznak, ugyanis a férfinek több gerincsérve is van. A múlt heti viharban valószínűleg nagyobb áram lehetett a vezetékekben, és a házban lévő régi vezetékek elégtek a falban, így most az épületben nincs villany, ami Ferenc tisztálkodásához elengedhetetlen.

- Volt kinn az áramszolgáltató, életveszélyessé nyilvánították a vezetéket, emiatt nem tudjuk visszakapcsolni a villanyt -  mondta Árvainé Szőke Tünde. A nő hozzátette, közel 120 ezer forintba kerülne a villanyt megcsináltatni, amire nincs pénzük. A gyógyszer is több tízezer forintba kerül havonta, amit az ellátási segélyből fedeznek, élelmiszerre így már alig marad. - Ha nem eszik akkor remeg, beadja az inzulint és azt mondja adjak neki enni! De mondom neki nincs....mit adjak? Ilyenkor szoktam neki egy szelet kenyeret adni - mondja keseredetten a nő. A pár azt sem tudja, hogy a telet hogyan fogják átvészelni, mert bár a napokban kaptak egy kisebb mennyiségű fát, Ferenc szerint ha nagyon hideg lesz, akkor az a tüzelő egy hétre nem lesz elegendő. Ferencet mindenki jól ismeri a városban, azt mondják mindig dolgos ember volt, régen fakitermelőként is dolgozott a szakmájában, akinek tudott segített, most reméli, hogy aki tud segít neki. Mint mondják nem vágynak nagy dolgokra, csak hogy a napi betevőjük meglegyen.

Megjelent: 6252 alkalommal Utoljára frissítve: szerda, 29 augusztus 2018 15:28

Delta Hírek- a realitás talaján

                        

Impresszum