f t g m
  • Dunántúli hírek

  • Színes

  • Kéklámpa

  • Hazánk hírei

Copyright 2019 - Delta Hírek- Minden jog fenntartva!
kedd, 04 szeptember 2018 13:30

Robbanás Várpalotán egy társasházban

Írta:
Értékelés:
(5 szavazat)
Robbanás Várpalotán egy társasházban fotók: Ács Krisztián

Várpalota - Gyertyával melegített majd robbantott fel egy spray-s dobozt egy ötven éves férfi egy várpalotai társasházban hétfőn este. A botrányos férfitől félnek a lakók és nem csak azért mert agresszív, hanem mert a vegyész végzettségű férfi már korábban megígérte, hogy az egész házat felrobbantja.

Hatalmas robbanásra figyeltek fel hétfőn este egy várpalotai társasház lakói. A detonáció után az emberek azonnal az utcára menekültek. Rengeteg tűzoltó, mentő és rendőr érkezett a helyszínre. Bár a lakók rögtön tudták kinél történhetett a robbanás, azt azonban nem tudták, hogy mit robbantott a férfi. Kiderült, a férfi egy gyertyával melegített fel egy dezodort, ami a nagy hőtől felrobbant. Szerencsére a robbanás során senki nem sérült meg, és az épületben sem esett kár. A férfi botrányos viselkedését a szomszédok évek óta kénytelenek elviselni, mint mondták nem ez volt az első balhéja. Több mint 14 évvel ezelőtt a férfi egy 4 éves kisfiú kezébe nyomott egy pornó újságot hogy azt nézegesse. Ezt azonban a kisfiú édesapja meglátta és rögtön elvette a gyerektől – számolt be az egyik idős szomszéd. A férfi rendszeresen kötekedett a szomszédokkal, barátait felhívta magához, akikkel törtek-zúztak, és felhőtlenül szórakoztak mit sem törődve a szomszédokkal.

De nem csak a lakásban tört össze mindent a férfi, hanem a saját ajtaját és a villanyóráját is szétverte egy kalapáccsal. A lakók és az utcabeliek is elmondták, hogy fiatal lányokat szólított le az utcán azzal, hogy letépi róluk a bugyijukat. Többször látták azt is, hogy a lakásába fiatal 13- 14 éves fiúkat hívott fel magához. Az is kiderült, hogy - bár a férfinek nincs kislánya – több kislány ruhát láttak nála kimosva és felakasztva. Amikor a férfitől megkérdezték, hogy honnan vannak ezek a ruhák, egyszerűen annyit mondott, hogy bérmosást vállalt kislányoknak. Előfordult az is, hogy a lakók és a közös képviselő, a férfi egyik kidobott véres lepedőjét a ház előtti padon találták meg.

A lakók bosszantására volt, hogy egész éjjel kalapált vagy a barátaival szórakozott, és ha valaki emiatt értesítette a rendőrséget, akkor másnap bosszút állt. Csakhogy bosszúját minden alkalommal az alsó szomszédján töltötte ki. Egyszerűen megnyitotta a vízcsapot és addig folyatta a vizet, amíg a szomszéd lakása teljesen elázott. De a férfi repertoárjába még az is belefért, hogy a szomszéd garázsajtaját fújta le festékkel, vagy a levelesládát ragasztotta be, ha úgy tartotta kedve. A lakók azonban ennél még brutálisabb dolgokról is beszámoltak. Volt olyan eset is, amikor a lépcsőházba egy 8 és 10 éves testvérpár ment látogatóba, akiket a lépcsőfordulóban kapott el és rajtuk keresztül üzent nagyszüleinek, hogy kitekeri a papa és a mama nyakát valamint kitépi a szemgolyóikat. A gyerekek az eset után annyira megrémültek, hogy sírva futottak hazáig. Legutóbbi gyomorforgató viselkedésére pedig még a lakók sem találtak szavakat.

A hétfő esti detonáció előtt, a férfi a saját székletét vízzel felhígította majd kiöntötte az ablakon. A házban élők többnyire idős emberek, akik félnek, rettegnek, stresszben élnek évek óta, és csak reménykednek abban, hogy egyszer nyugalmuk lesz otthonukban. Az esettel kapcsolatban a rendőrség megkeresésünkre azt válaszolta, hogy az ügyben a Várpalotai Rendőrkapitányság egy 50 éves férfi ellen közveszéllyel fenyegetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.

Videó a robbanás utáni pillanatokról

Megjelent: 15279 alkalommal Utoljára frissítve: szerda, 05 szeptember 2018 03:31

Delta Hírek- a realitás talaján

                        

Impresszum