f t g m
  • Dunántúli hírek

  • Színes

  • Kéklámpa

  • Hazánk hírei

Copyright 2020 - Delta Hírek- Minden jog fenntartva!
hétfő, 22 október 2018 14:59

Hazaengednék Krisztofert - akár már ma mehetne

Írta:
Értékelés:
(5 szavazat)
Krisztofer az édesanyjával, Diával Krisztofer az édesanyjával, Diával fotók: Máthé Dia/facebook

Hajmáskér, Budapest - Hazaengednék az orvosok a várpalotai hintabaleset legsúlyosabb sérültjét, Krisztofert, de csak feltételekkel. 

Máthé Dia, Krisztofer édesanyja elmondta, hogy sürgősen albérletre lenne szükségük, ahová a fiút hazaengednék. Az állapota miatt, leginkább egy földszinti 3-4 szobás lakásra, vagy egy családi házra lenne szükségük, ahol a szükséges feltételeket teljesíteni tudnák. A család jelenleg egy hajmáskéri panelház negyedik emeleti lakásában él, ami alkalmatlan Krisztofer rendszeres mozgatására és helyhiány miatt kialakítani sem lehet az ellátásához szükséges szobát. Máthé Dia hozzátette, Krisztofert már most haza tudnák vinni, akár két-három hónapra is és a kezelésekre kellene csak visszajárni Budapestre. Az anya elmondása szerint Krisztofer sokszor sír, megmakacsolja magát, azonban az édesanyjával gyakorlatilag mindent megcsinál, ezért döntöttek így az orvosok.

A családnak szüksége lenne egy speciális ágyra is, de a legégetőbb - az anyuka szerint - egy albérlet lenne. Krisztofert szeptember végén műtötték meg, akkor koponyaprotézist kapott. Édesanyja szerint azóta az állapota sokat javult.  - Átölelem, felállítom és akkor egy pár lépést jön előre - mondta boldogan az édesanya. A tavalyi hintabaleset legsúlyosabb sérültjét nem csak szülei hanem a testvérei is nagyon várják haza. 2017. szeptember másodikán egy 33 méter magas, nyolcszemélyes, Banzai nevű hinta működés közben esett szét a Várpalotai Napokon. Az egyik karja leszakadt a szerkezetről a rajta ülőkkel együtt. A balesetben a 18 éves fiú kizuhant a hintából és egy padkába verte a fejét. Krisztofer akkor élet-halál között lebegett napokig. 

Megjelent: 11147 alkalommal Utoljára frissítve: hétfő, 22 október 2018 15:34

Delta Hírek- a realitás talaján

                        

Impresszum