f t g m
  • Dunántúli hírek

  • Színes

  • Kéklámpa

  • Hazánk hírei

Copyright 2020 - Delta Hírek- Minden jog fenntartva!
szombat, 08 december 2018 15:20

Agresszív ittas férfi szurkált meg egy kutyát Várpalotán

Írta:
Értékelés:
(1 szavazat)
Otthon lábadozik Slider, a megszurkált kutyus Otthon lábadozik Slider, a megszurkált kutyus fotók: Ács Krisztián/gazdi

Várpalota - Nyakon szúrta és még a nyelvét is elvágta egy ittas férfi egy német juhászkutyának Várpalotán. Az erősen vérző kutya életét az mentette meg, hogy gazdája az eset után nem sokkal ért haza. 

Rendőrök álltak egy várpalotai családi ház kapujában, még szerdán délután. Egy ittas férfi a ház előtt sétált, amikor valószínűleg a kapu előtt a német juhászkutya ugatni kezdett, ami nem tetszhetett az agresszív férfinek ezért többször megszúrta a kutyát. Egy arra járó nő rákiabált a férfire, hogy azonnal hagyja abba, mert rendőrt hív. A férfi még a nőt is megfenyegette - mondta egy neve elhallgatását kérő férfi. A kutya gazdája nem sokkal utána ért haza, amikor meglátta a kapu előtt a rengeteg vért.

Minden tiszta vér volt a kapu előtt - erre ért haza Slider gazdája

Rögtön megnézte a kutyáját, akkor vette észre, hogy az állat szája körül véres, a nyakából is és a szájából is folyik a vér. Rögtön állatorvoshoz vitte a szerencsétlenül járt ebet. - Gyorsan kihoztam a pórázt meg az oltási könyvét és elvittem az orvoshoz. Először azt hittem valamin fennakadt - idézi fel a történteket a kutya gazdája. Dr. Moharos Roland állatorvos rögtön látta, hogy nagy a baj: - Erősen vérző állapotban hozta be a gazdája, elbódítottuk, az álla mögött, a két állkapocs között volt egy 3-4 centiméteres elég mély szúrás, és azt láttuk el - mondta az állatorvos. Hozzátette, nagyjából fél óra alatt lekötötték a vérző ereket, a szétszakadt izmokat összevarrták, de még a kutya nyelvét is össze kellett varrni valamint ragasztani.

A megszúrt kutyus éppen a bódításból ébredezik

A gazdi a szomszédjától értesült arról, hogy valójában mi történt Sliderrel. - A szomszédom a nő kiabálására és a kutyaugatásra lett figyelmes - mondta a megszúrt állat gazdája. Miután a szomszéd kiment az udvarra, akkor vette észre, hogy az agresszív férfi az ő kutyáját is meg akarta szúrni, ám a széles kerítéslécek miatt nem mert benyúlni, attól tartva, hogy megharapja a kutya. Az ittas, agresszív férfi végül elhagyta a helyszínt. Úgy tudjuk a rendőrök később egy kocsmában fogták el a szurkálót. Az esettel kapcsolatban kerestük a rendőrséget is, akik válaszukban azt írták: a Várpalotai Rendőrkapitányságon garázdaság bűntett és állatkínzás vétség elkövetése miatt indult büntetőeljárás.

 

A gazdi szerint Slider jól van, gyógyszereket kap, azonban a seb a nyakán kissé szétnyílt, ezért ma újra össze kellett varrni. Most egy tölcsért visel a nyakán, nehogy elkaparja a friss sebet. Slider gazdája rendszeresen együtt fut a kutyájával. A kutyaiskolában tanított kedvencét ilyen állapotban még nem látta, bízik benne, hogy társa rövid időn belül újra a régi lesz. 

Megjelent: 2778 alkalommal Utoljára frissítve: szombat, 08 december 2018 23:05

Delta Hírek- a realitás talaján

                        

Impresszum