f t g m
  • Dunántúli hírek

  • Színes

  • Kéklámpa

  • Hazánk hírei

Copyright 2019 - Delta Hírek- Minden jog fenntartva!
csütörtök, 03 január 2019 19:03

Hét hónapos fiával menekült a lángoló házból az anya

Írta:
Értékelés:
(7 szavazat)
Hét hónapos fiával menekült a lángoló házból az anya Fotók: Ács Krisztián

Berhida - A földdel tette egyenlővé egy háromtagú család otthonát a tegnap este tomboló tűz. Az anya az utolsó pillanatban rohant ki a hét hónapos Áronnal a házból. Addigra már az egész tető lángokban állt. 

Az anya éppen fürödni készült, amíg kisfia, a hét hónapos Áron aludt az új ágyában. A kisfiú megébredt, így az édesanya visszament megetetni. Etetés közben az anya a tető felől pattogást hallott. Először azt hitte, a kályhában pattog a fa. Felhívta párját Csabát, aki megnyugtatta, hogy nem lehet gond, mivel korábban is hallották ilyen hangot a kályhából, így arra gyanakodtak, hogy most is csak a kályhában égő fatuskók hangja lehet. Csakhogy az édesanya a házban már füstszagot is érzett, majd hirtelen elment az áram.

- Időm sem volt felöltöztetni Áront, csak gyorsan ráterítettem egy overált, felkaptam egy kabátot és rohantam ki vele a kertbe majd hívtam a tűzoltókat - idézi fel a szörnyű pillanatokat Báthoryné Dávodi Döníz. A fiatal pár nemrégen költözött be a házba, korábban egy másik településen laktak. A ház tulajdonosával megbeszélték, hogy az első hónapokban nem kell még albérletet sem fizetniük, később pedig megveszik a házat. Báthory Csaba annyira örült az új albérletnek, és hogy a későbbiekben övék lehet a ház, hogy a tulajdonos nevét a telefonjában "Berhidai Álom"-ként jegyezte be.

Az álom azonban hamar rémálommá vált. Az apa éppen dolgozott, telefonján hat nem fogadott hívás jelezte, hogy párja rendületlenül hívogatta. - Amikor Döníz elért először azt hittem viccel, mert nem mindennap történik ilyen az emberrel. Másodjára elhittem, rögtön kocsiba pattantam, munkám otthagytam és siettem haza, bíztam benne, hogy családom nem sérült meg - mondta összetörve Csaba. Egy családi ház tetőszerkezete kapott lángra és teljes terjedelmében égett Berhidán szerdán késő este, a Kiskovácsi utcában. A tűzesethez a balatonfűzfői és a pétfürdői hivatásos tűzoltókat riasztották, akik három vízsugárral oltották el a lángokat, mondta el Szolgainé Soós Gabriella hivatalvezető.

A munkát nehezítette, hogy az erős szél miatt gyorsan terjedtek a lángok, így a tető nagy része teljesen leégett. A családnak mindene odaveszett. Amit nem a tűz, azt a víz tett tönkre. A kicsi Áron babakocsija, etetőszéke az új ágya és mindene elégett vagy elázott, de a szekrények, tápszerek, bébiételek is a tűz martalékává váltak.

Csabának és Döníznek annyi ruhája maradt, ami rajtuk volt. Csaba kiemelte, hogy - miután a ház tulajdonosa értesült a tűzesetről, -azt gondolta, hogy hatalmas viták közepette, őket fogja hibáztatni a történtekért. Azonban nem, közel sem ez történt. - Amikor megtudta mi történt, az volt az első kérdése, hogy van Áron és Döníz? - mondta könnyes szemmel Csaba. 

A családnak most minden segítségre szükség van. Az apa elmondta, szeretnék a házat rendbe tenni ha lehet, de anyagi lehetőségeik ezt nem teszik lehetővé. Csaba egy pékségben dolgozik, nincs lehetősége otthon maradni, jelenleg ő az egyedüli kereső. A család az édesapa testvérénél töltötte az éjszakát, most viszont Döníz édesanyjához mennek egy szobába hárman.

A kis Áron nem érti mi történik, nagyon nyűgös, hiányzik neki az állandóság. Az, hogy a kisfiú valójában azért ébredt fel, mert éhes volt, vagy mert megérezte a bajt, ezt nem lehet tudni, de hogy a sírásával sikerült egy tragédiát elkerülni, az biztos. 

Kedves olvasóink! Aki tud és szeretne segíteni a bajbajutott családnak, kérjük írjon a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre, vagy facebook oldalunkra üzenetben, megjelölve a segítség tárgyát. A család nevében is köszönettel!

Megjelent: 8466 alkalommal Utoljára frissítve: csütörtök, 03 január 2019 21:29

Delta Hírek- a realitás talaján

                        

Impresszum