f t g m
  • Dunántúli hírek

  • Színes

  • Kéklámpa

  • Hazánk hírei

Copyright 2020 - Delta Hírek- Minden jog fenntartva!
csütörtök, 11 július 2019 13:45

Sólyi gyerekgyilkosság: Ma kezdődött a tárgyalás Kiemelt

Írta:
Értékelés:
(1 szavazat)
Sólyi gyerekgyilkosság: Ma kezdődött a tárgyalás © Ács Krisztián

Veszprém - Előkészítő üléssel kezdődött a sólyi gyerekgyilkosság tárgyalása a Veszprémi Törvényszéken csütörtökön délelőtt.

Bilincsben, vezetőszáron és fokozott védelem mellett érkezett a törvényszékre az a fiatalkorú F. Ferenc, akit azzal vádolnak, hogy 2018. május 18-án különös kegyetlenséggel megölt egy 8 éves kislányt.

Szigorú biztonsági intézkedések mellett vezették a tárgyalóba a vádlottat © Ács Krisztián

Dr. Pfeifer Péter bíró a vádirat ismertetése után - tekintettel a fiatalkorú elkövetőre illetve kegyeleti okokra - zárt tárgyalást rendelt el. 

© Ács Krisztián

 Horváth Győző, a meggyilkolt kislány édesapja a zárt tárgyalás alatt a bíróság folyosóján megtörve beszélt a hallottakról: - Átéltem az egészet, amikor felolvasta az ügyész a vádat! Harag van bennem, de megpróbálunk kitartani, erősnek kell lennünk - mondta az apa.

A szülők sokáig rácsok mögött szeretnék tudni lányuk gyilkosát © Ács Krisztián

A vádlott szülei nem kívántak nyilatkozni, mindössze annyit mondtak, hogy "megint tele lesz az internet ezzel". 

A vádlott apja csuklyában és napszemüvegben érkezett a mai tárgyalásra © Ács Krisztián

A tárgyalás végén, a sértett jogi képviselőjétől,  Dr. Fridman Róbert ügyvédtől megtudtuk: A vádlott az előkészítő ülésen nem teljeskörűen ismerte be a bűncselekmény elkövetését, ezért az ügy szeptember 26-án folytatódik majd. Információink szerint a vádlott 90%-ban ismerte el a bűnösségét, a nemi erőszakot azonban nem ismerte el. 


Dr. Fridman Róbert ügyvéd képviselte a megölt kislány családját a tárgyaláson © Ács Krisztián

Ahogy korábban megírtuk, Adrienn 2018. május 18-án este ment el otthonról rollerezés közben F. Ferenccel, aki a Sóly közelében található régi papírmalomnál előbb megkötözte, késsel a fején megvagdosta, majd kővel többször fejbe verte a kislányt, aki ettől eszméletét vesztette. Végül a mozdulatlan, de még életben lévő kislányt a patakba dobta, aki eszméletlen állapota miatt, megfulladt.

Készültség a tárgyalóterem előtt © Ács Krisztián

Nem mindent ismert be © Ács Krisztián

Az ügyészség vádiratában a fiatalkorú vádlottat aljas indokból, különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével vádolta. A hatályos Büntető Törvénykönyv szabályai alapján a vádlottal szemben bűnössége megállapítása esetén legfeljebb 15 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki.

 

Megjelent: 1825 alkalommal Utoljára frissítve: csütörtök, 11 július 2019 15:11

Delta Hírek- a realitás talaján

                        

Impresszum