Nyomtatás
szerda, 17 július 2019 19:00

Születésnapi bringázásból majdnem tragédia lett

Írta:
Értékelés:
(2 szavazat)
Születésnapi bringázásból majdnem tragédia lett © Ács Krisztián

Siófok, Pétfürdő - Sió-csatornába esett egy külföldi férfi, miközben párjával kerékpározni indultak. Egy szabadnapos rendőr sietett a pánikba esett nő és párja segítségére.

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársa, a szabadnapját töltő Olasz Gergely r. főtörzsőrmester 2019. július 13-án 22 óra körül a Sió-csatorna irányából érkező kiabálásra lett figyelmes házának kertjében - írja a rendőrség. A pétfürdői Kalger Mónika szülinapján, párjával Ed-del ment biciklitúrára, amikor a Sió-csatornánál jártak. Egy keskeny ösvényen haladtak, amikor Mónika hirtelen egy nagy vízcsattanást hallott. - Akkor én eldobtam a biciklit, ő már akkor a vízben volt - mondta Mónika. A nő azonnal a férfi segítségére sietett, azonban a part annyira csúszott, hogy ő is beleesett. - Próbáltunk kimenni a vízből, de nagyon kimerítő és fárasztó volt, meg meg is ijedtünk - mondta.

Ilyen mentőpatkóval próbálták menteni a férfit

Mónika félelmében a körmeivel egy lyukat kapart ki, amiben meg tudott kapaszkodni, majd a párja meglökte a combjánál fogva, így ki tudott mászni a partra. A nő a közeli háznál tartózkodó szabadnapos rendőrtől kétségbeesetten kért segítséget, elmondta, hogy a barátja kerékpárral beleesett a Sióba, a közel négy méter magas, meredek partfalnál nem tudott kimászni a vízből, és már alig volt ereje kapaszkodni.

A férfinek addigra már teljesen elfogyott az ereje, a bedobott kötélen nem tudta felhúzni magát. A főtörzsőrmester egy mentőpatkóval és egy vontatókötéllel sietett a bajba jutott férfihoz, akit végül - nagy nehézségek árán - épségben kihúzott a partra.

- Pánikroham, félelem és ijedtség volt, természetesen próbáltak minket nyugtatni - mondta könnyek közt a nő. Számos sérülést szenvedtünk, másnap visszamentünk a helyszínre akkor tudtuk kivenni a biciklit. Valójában akkor láttuk, hogy milyen meredek és hogy esélyem sem lett volna kihúzni Ed-et a vízből. A dráma pillanatokat megélt nő nagyon hálás a rendőrnek, ugyanis mint mondta, sem ő sem a párja nem tud igazán úszni.

Habozás nélkül a párja segítségére sietett © Ács Krisztián

- Valójában ez a születésnapomon történt, úgy érzem, hogy újjászülettem azon a napon, és kaptam az élettől még egy esélyt - mondta sírva a nő. A helyiek szerint nem ez volt az első eset. Egy helyi nő beszélt arról, hogy korábban már kötelet is húztak ki, és mentőmellényt is raktak ki a bajbajutottak részére. Azon a részen nagyon keskeny az út, többen belecsúsztak már a csatornába. 

Megjelent: 1887 alkalommal Utoljára frissítve: szerda, 17 július 2019 20:20
Ács Krisztián

Legfrissebbek a szerzőtől: Ács Krisztián

Kapcsolódó elemek