f t g m
  • Dunántúli hírek

  • Színes

  • Kéklámpa

  • Hazánk hírei

Copyright 2020 - Delta Hírek- Minden jog fenntartva!
vasárnap, 21 január 2018 12:34

Tragédia Székesfehérváron-életet követelt a gyilkos gáz

Írta:
Értékelés:
(0 szavazat)
Tragédia Székesfehérváron-életet követelt a gyilkos gáz Fotók: Ács Krisztián

Vasárnap délelőtt riasztották a mentőket és a tűzoltókat egy székesfehérvári épülethez, ahol egy eszméletlen férfit találtak. A mentők már nem tudtak segíteni rajta. 

A székesfehérvári tűzoltók légzőkészülékben hatoltak be az épületbe, majd azonnal műszeres méréseket végeztek, melynek során kiderült, hogy az épületben az egészségügyi határértéknél jóval magasabb szén-monoxid koncentráció van a levegőben. A férfit az egyik hozzátartozója találta meg a padlón fekve, majd azonnal kihúzta az utcára. A kiérkező mentők többször próbálták a férfit újraéleszteni, de a gyilkos gázból olyan mértékben lélegzett be, hogy már nem tudtak rajta segíteni. 

Információink szerint a nyílászárókat nem régen cserélték új műanyag ablakokra és ajtóra. Az épületben kéményes gázkonvektor volt, de szén-monoxid érzékelőt nem alkalmaztak-mondta el portálunknak Szabó-Bisztricz Anett, a Fejér megyei Katasztrófavádelem szóvivője. Az eset után az épületben elzárták a közműveket. A szakemberek azt javasolják, hogy évente legalább egyszer ellenőriztessék a kéményeket, valamint lehetőség szerint megfelelő minőségű szén-monoxid érzékelőt szereljenek fel. 

Megjelent: 608 alkalommal Utoljára frissítve: vasárnap, 21 január 2018 13:44

Delta Hírek- a realitás talaján

                        

Impresszum